Braakliggend terrein Van Lieflandlaan wordt Van LieflandPARK!

Buurt kiest voor groen, duurzaamheid en kwaliteit.

Twee weken geleden presenteerden drie ontwikkelaars hun nieuwbouwplannen voor het voormalig sportveld. De omwonenden aan de Van Lieflandlaan in Utrecht hebben inmiddels het beste plan gekozen: het Van LieflandPARK.

De buurt mocht begin dit jaar aangeven welke wensen er waren en de ontwikkelaars hebben die wensen vertaald naar drie uiteenlopende invullingen van het veld. De gemeente stelde voor de bouwgrond een vaste prijs vast. Dat maakte het mogelijk om de buurt veel meer kwaliteit te bieden dan via een traditionele aanbesteding. Team Van LieflandPARK (bestaande uit DAO (De Andere Ontwikkelaar), ontwikkelende bouwer Thunnissen, Heren5 Architecten, landschapsarchitecten Carve, bureau Dietz Communicatie en bureau Nieman) heeft vooral goed naar de wensen van de omwonenden geluisterd en die ook aantoonbaar in hun plan verwerkt. “Belangrijkste was: behoud van zoveel mogelijk groen”, aldus Taco Meerpoel van DAO “en dat hebben wij dan ook als vertrekpunt genomen voor ons plan. We zijn door slim passen en meten gekomen tot liefst 3000m2 groen en slechts 20 woningen. Het geheel is bovendien zo goed ingepast dat we ons plan van harte Van LieflandPARK hebben genoemd: we bieden de buurt een prachtig park in plaats van een nieuwbouwwijk.

Team Van LieflandPARK is erg tevreden met het resultaat. “Dit wordt in de buurt van de Utrechtse binnenstad de enige plek met zoveel ruimte en groen. En met zoveel kwaliteit en duurzaamheid in de uitwerking”. Het team gaat de komende tijd het plan samen met de buurt verder ontwikkelen. Daarna volgt nog een bestemmingsplanprocedure. De bouw van het Van LieflandPARK start naar verwachting in het 2e kwartaal van 2017.

Meer informatie over het proces en het winnende plan ‘Van LieflandPARK’ is te vinden op:

http://www.utrecht.nl/wijk-noordoost/de-wijk/projecten/van-lieflandlaan/

http://vanlieflandpark.nl

Publicaties:

DUIC, De Utrechtse Internet Courant

NU.nl 

Vastgoedjournaal

De Architect

Stadsblad Utrecht

LieflandPARK2

LieflandPARK3

Stadsblad Utrecht week 23 (08-06)